ETUSIVU ::
   
Jalostukseen hyväksymistilaisuus 2018
 

 Jalostusarvosteluun tarjottavan hevosen tulee olla täyttänyt 3 vuotta, ja hevosen voi esittää kaksi kertaa. Sekä oriit että tammat esitetään hyväksyttäväksi. Hevosen omistajalla tulee olla kasvattajatunnus, joka on rekisteröity LGPRE:n kantakirjaan ja omistajanvaihdosilmoitus tulee olla tehtynä. Kasvattajatunnuksen anominen, omistajanvaihdos sekä ilmoittautuminen kantakirjaustilaisuuteen tehdään LGANCCEn sivujen kautta. Ilmoittautuminen kantakirjaustilaisuuteen ei ole sitova. Mikäli sinulla on tällä hetkellä omistajatunnus, tulee se muuttaa kasvattajatunnukseksi. Jos sinulla on muita P.R.E. hevosia, jotka olet merkinnyt omistajakoodille, tulee niidenkin omistajuus laittaa kasvattajatunnukselle/breedercodelle.

Perinteisesti jalostus arvostelun haluava hevosen omistaja maksaa delgaation lentolipun Suomeen. Kannattaa siis koota mahdollisimman suuri joukko hevosia näytettäväksi, jotta kulut saadaan mahdollisimman pieniksi henkeä kohden.

Linkki kasvattajatunnuksen hakemiseen ja omistajanvaihdosilmoitukseen sekä Linkki jalostusnäyttöön  ilmoittatumiseen
LGANCCE

Hevosen tulee olla hyväkäytöksinen ja seisoa paikoillaan ja sietää koko kehon koskettelua. Tätä kannattaa harjoitella. Tilaisuudessa käytetään mittatikkua ja -nauhaa. Mittaukset kestävät noin 20 minuuttia. 

Tammoilla minimi säkäkorkeus on 152cm ja oriilla 154cm. Pienemmät säkäkorkeuduet ovat peruste hylkäämielle. 
Yli 170 cm/172cm korkeus ei ole toivottavaa, mutta ei aiheuta automaattisesti hylkäystä. Oria,  jonka kivekset eivät ole laskeutuneet, ei hyväksytä jalostukseen. Jos oriilla on onnettomuudesta aiheutunut vamma, vaaditaan siitä vakuudeksi lääkärintodistus. Vajonnutta harjamartoa ei hyväksytä. Hevosen säkäkorkeuden ja pituuden suhde vaikuttaa hyväksyntään. Myös kimosyöpä kontrolloidaan.  Myös hevosen yleiskuva ja rodun tunnusomainen ulkonäkö arvioidaan. 

Hevosen liikkeet - käynti, ravi ja laukka - katsotaan juoksutettuna. Tämä kestää noin 10 minuuttia. Juoksutusraippa sallitaan.

Kuvassa Ori Armas Zarzo II 2016 Jalostusnäytössä hyväksyttynä